image
Sursa foto: Jurnal.md//Nadejda Roșcovanu

Bărbatul din Briceni care a decedat astăzi de COVID-19 a intrat în contact cu un număr impunător de oameni

Astăzi în Republica Moldova s-au anunțat încă două decese cauzate de virusul COVID-19. Este vorba despre o femeie din regiunea transnistreană, și un bărbat originar din Briceni, care era internat la Spitalul din Edineț, unde nu există o secție dotată pentru persoanele diagnosticate cu Covid-19.

„Atunci când au fost prelevate probele, bărbatul fiind suspectat de Covid-19 a ascuns faptul că a intrat în contact cu un număr impunător de oameni, inclusiv cu lucrători medicali”.

După ce i-au fost prelevate probele și în timpul investigațiilor medicale, bărbatul și-a pierdut cunoștința, iar medicii au decis ca acesta să rămână internat la Edineț, chiar dacă spitalul nu are o secție amenajată pentru pacienții suspecți de Covid-19.

„Medicii au decis că transportarea acestuia la un alt spital este imposibilă, astfel bărbatul a fost izolat într-o cameră aparte până la procesarea rezultatelor. Astăzi cu regret însă am fost informați că persoana a decedat” a declarat ministrul.

Acum urmează să fie evaluate toate persoanele cu care acesta a intrat în contact.

Totodată, astăzi s-a anunțat despre decesul unei persoane din stânga Nistrului, cauzat de Covid-19. Potrivit ministrului, este vorba despre o femeie care a decedat la data de 29 martie.

„Am aflat această informație din surse neoficiale iar ulterior am luat legătura cu administrația din stânga Nistrului”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Până la această oră în țară s-au înregistrat patru decese din cauza virusului COVID-19.

Noutăţile partenerilor

comentarii: