image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Voronin, nemulțumit de prezența drapelului UE în plenul Parlamentului: „Ce statut are această materie albastră?”

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, s-a arătat deranjat, astăzi, de prezența drapelului Uniunii Europene în sala de ședințe plenare a Parlamentului.

„Ce statut are această materie albastră?”, a întrebat Voronin în debutul ședinței plenare.

„Pentru unii colegi cărora probabil le-a scăpat. Acest drapel simbolizează Uniunea Europeană. Putem face o lecție de heraldică, simbolism, să chemăm aici un expert, să punem mai multe drapele”, a răspuns speakerul Igor Grosu.

„Am întrebat ce statut are. În Constituție este drapelul RM, stema. Dar acest drapel ce statut juridic are în RM?”, a insistat liderul PCRM.

„Statutul își are istoricul încă din 2005, 2006, când un minister a fost redenumit în „ministerul integrării europene”. Exprimă voința politică și populară de integrare europeană. Tare țărănește am explicat, n-am fost pregătit pentru un limbaj mai diplomatic, mai sofisticat”, a explicat Grosu.

Deputatul PAS Oazu Nantoi a ținut să completeze.

„La 24 martie 2005, Parlamentul adoptă unanim declarația cu privire la integrarea UE. Probabil de atunci”, a spus Nantoi.

Nici aceste explicații nu l-au mulțumit pe Vladimir Voronin.

„Voi ori nu înțelegeți ori nu vreți să înțelegeți. Eu întreb statutul juridic. Restul eu cunosc poate mai bine decât toate enciclopediile voastre”, a conchis liderul PCRM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: