image
Sursa foto: agerpres.ro

Slovacia: Doi presupuşi autori ai asasinării unui jurnalist, acuzaţi pentru o altă crimă

Doi presupuşi autori ai asasinării unui jurnalist slovac care ancheta cazuri de corupţie sunt implicaţi într-o altă crimă, a anunţat luni poliţia naţională.

„Două persoane din dosarul asasinării lui Jan Kuciak au fost puse sub acuzare pentru crima cu premeditare a unui om de afaceri" la domiciliul acestuia în decembrie 2016, a informat poliţia pe pagina sa de Facebook.

Poliţia i-a identificat pe cei doi ca fiind T.S.şi M.M., adăugând că arma crimei, o armă de foc, a fost găsită într-un râu.

Media locale au identificat victima ca fiind Peter Molnar, un om de afaceri din oraşul Kolarovo (vest), iar acuzaţii Tomas S. şi Miroslav M.

Cei doi indivizi au fost acuzaţi anul trecut de asasinarea lui Jan Kuciak care se pregătea să publice un raport asupra legăturilor dintre oameni politici slovaci şi mafia italiană prezentă în Slovacia, precum şi a fraudelor din jurul fondurilor agricole europene. Jurnalistul şi logodnica sa au fost împuşcaţi în februarie 2018 la domiciliul lor.

Dubla crimă şi raportul lui Jan Kucik publicat postum au declanşat importante manifestaţii în această ţară cu o populaţie de 5,4 milioane de locuitori şi au dus la demisia premierului Robert Fico. Ulterior, acesta a fost înlocuit cu Peter Pellegrin

Pe lângă Tomas S. şi Miroslav M., alte trei persoane sunt acuzate pentru uciderea lui Jan Kuciak.

Printre acestea figurează omul de afaceri slovac Marian Kocner, ale cărui activităţi au făcut obiectul anchetelor jurnalistice ale lui Jan Kuciak şi care, potrivit procurorilor, ar fi comandat această crimă, precum şi o fostă interpretă de limba italiană pentru Kocner, Alena Zs.

Aceasta a fost inculpată de curând pentru o altă crimă, asasinarea în 2010 a unui fost primar al oraşului Hurbanovo.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: