image
Sursa foto: as.com

Real Madrid, regină pentru 1.000 de zile: Performanță aproape imposibil de doborât

Apararea tronului nu a fost niciodată o operațiune ușor de realizat pentru un club de fotbal, pentru că, de obicei, fotoliul de lider este poziția râvnită de cei mai buni. În acest context, Real Madrid va atinge o performanță unică în Europa: 1000 de zile cu numele clubului scris pe cel mai prețios trofeu din Europa, Champions League!

Povestea a început la 28 mai 2016, la Milano, când Real Madrid, cu Zinedine Zidane la timonă, cucerea pentru a 11-a oară în istorie trofeul Champions League, după o finală disputată împotriva lui Atletico Madrid, adjudecată la loviturile de departajare.

Sezonul următor, Real Madrid avea să dispute a doua finală consecutivă în Champions Legaue și reușea ceva ce nu mai reușise nicio altă echipă: să câștige două trofee Champions League la rând, după transformarea Cupei Campionilor Europeni în Liga Campionilor. Victimă a fost Juventus Torino, după o finală disputată în Țara Galilor.

Dacă această performanță a fost considerată la acea vreme imposibilă, câștigarea celui de-al treilea trofeu consecutiv în Champions League era ceva ce nimeni nu putea să anticipeze, poate nici cel mai înfocat fan al trupei blanco. De această dată, Liverpool a fost adversarul madrilenilor în ultimul act, o finală câștigată la Kiev cu 3-1. A fost momentul când Zinedine Zidane a devenit primul antrenor cu trei Ligi ale Campionilor consecutive, iar Cristiano Ronaldo, care avea să se transfere apoi la Juventus, primul fotbalist din istorie cu 5 astfel de trofee.

Vineri, 22 februarie, Real Madrid va împlini 1000 de zile de când domină autoritar fotbalul european, iar numărătoarea continuă...

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: