image
Sursa foto: EPA/Agerpres

Afganistan: Dublu atentat sinucigaş într-o moschee şiită din estul ţării; Zeci de răniți

Un dublu atentat sinucigaş comis într-o moschee şiită din Gardez (estul Afganistanului) în timpul rugăciunii de vineri s-a soldat cu cel puţin patru morţi şi 60 de răniţi, informează AFP, în timp ce postul de televiziune afgan Tolo News informează despre cel puţin 20 de morţi şi 40 de răniţi. Dar autorităţile locale se aşteaptă ca bilanţul victimelor să crească.

Am primit peste 70 de pelerini morţi şi răniţi la spitalul civil din Gardez, însă bilanţul riscă să crească', a declarat pentru agenţia de presă franceză un responsabil al serviciului de sănătate din provincia Paktia, Wilayat Khan Ahmadzai, notează Agerpres.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernatorului Abdullah Hasrat a indicat pentru AFP un bilanţ de 22 de morţi şi 25 de răniţi, avertizând şi el că acesta nu este un bilanţ definitiv.

Explozia s-a produs în timpul rugăciunii: erau doi atentatori sinucigaşi care s-au aruncat în aer în interiorul moscheii şiite, a afirmat şeful poliţiei din provincia menţionată, generalul Raz Mohammad Mandozai.

Provincia montană Paktia, majoritar paştună şi tribală, este un teritoriu îndepărtat şi unde este dificil de ajuns, la frontiera cu zonele tribale din Pakistanul vecin, de unde talibanii vin şi pleacă şi unde se află membri ai reţelei teroriste haqqani, aliaţii lor.

De doi ani, minoritatea şiită din Afganistan este vizată cu regularitate de atentate, în general revendicate sau atribuite grupării jihadiste Statul Islamic, notează AFP.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: