image
Sursa foto: facebook.com/AndreiNastase.DA

Andrei Năstase: „Am încercat să negociem soluții, dar niciodată principii”

După o singură întâlnire făcută publică a socialiștilor cu PD, suntem înștiințați că astăzi vom afla care va fi viitorul Moldovei și al oamenilor săi, comentează liderul Platformei DA, Andrei Năstase, deputat și copreședinte al Blocului ACUM.

„Mai multe mass media m-au contactat astăzi să-mi afle parerea după ultimile mișcări de pe scena politică din Moldova. Le-am reiterat poziția noastră comună, unitară a componentelor Blocului ACUM. Am repetat jurnaliștilor și reafirm și pe această cale faptul deja cunoscut că am solicitat în permanență de la PSRM și de la președintele Dodon să facă la fel ca și noi, un angajament public ferm că nu vor face cu PD niciun fel aranjament de alianță, coaliție sau alegeri anticipate, pentru că o alianță cu PD sau eventualele alegeri anticipate organizate în baza actualului sistem de vot și cu instituțiile capturate îl întăresc și mai mult pe Plahotniuc. Am încercat în fel și chip să căutăm soluții pentru demararea dezoligarhizării, demafiotizării țării, nu am sporit câtuși de puțin, prin coduita și mesajele noastre problemele deja existente și neîncrederea. Dimpotrivă. În timp ce alții trageau de timp, noi am stat ore întregi singuri, în sălile Parlamentului, așteptându-i pe socialiști la discuții, așa cum am făcut și astăzi, în cel din urmă ceas”, scrie Andrei Năstase, pe pagina sa de facebook.

„Am înțeles și asumat importanța deciziilor noastre, am încercat să negociem soluții, dar niciodată principii.

Iată că, după doar o singură întâlnire făcută publică cu PD, suntem înștiințați că astăzi vom afla care va fi viitorul Moldovei și al oamenilor săi! Dumnezeu ne este martor că ne dorim ce-și doresc oamenii Moldovei, DREPTATE ȘI O VIAȚĂ MAI BUNĂ, ÎN PACE ȘI LINIȘTE. Vom afla astăzi ce-și doresc socialiștii și președintele Dodon - își doresc ce-și doresc cetățenii sau ceea ce-și dorește Plahotniuc în detrimentul lor - puterea absolută, libertatea, iar astea înseamnă conservarea corupției, cresterea sărăciei și a exodului. Iar pentru toate astea este gata pentru orice formă de violență”, a mai spus Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA i-a îndemnat pe toți cei forțați de regim să iasă la manifestații organizate mai degrabă să-și dea demisia decât să accepte umilința.

„Îndemn pe toți cei forțați să facă animație și figurație pentru instalarea unui dictator sinistru, să aleagă demisiile colective și rămânerea acasă decât umilința de rob. Pe toți nu ne poate îngenunchea. Noi vom rezista pașnic, democratic, civilizat, prin demnitate, curaj și caracter”, a punctat Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: