image
Sursa foto: Jurnal.md

Ilan Șor își promovează subalternii cu trecut dubios

Își promovează subalternii cu trecut dubios. După ce luna trecută a propus-o pe Reghina ApOstolova drept candidat pentru alegerile locale din Chișinău, acum, controversatul om de afaceri și primar al orașului Orhei Ilan Șor a desemnat-o pe Marina Tauber drept pretendentă pentru fotoliul de primar al comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei.

Ca și Ilan Șor și Reghina ApOstolova, Marina Tauber figurează în raportul Kroll privind furtul din sistemul bancar.

Anunțul a fost făcut sâmbătă, 21 aprilie, printr-un comunicat de presă emis de Partidul Șor. Vicepreședinta formațiunii, Marina Tauber, care se regăsește în raportul Kroll că ar fi beneficiat în urma jafului bancar, a mers să îi îndemne pe locuitorii comunei Jora de Mijloc "să trăiască mai bine".

Fosta acționară a Unibank s-a făcut remarcată în spațiul public nu doar că ar fi tras foloase din banii dispăruți din cele trei bănci falimentare, dar și prin mai multe declarații făcute la prezentările unui așa-zis documentar despre „jaful secolului”, în care i-a luat apărarea șefului său de partid.

Totodată, la protestele și evenimentele puse la cale de Partidul Șor, Marina Tauber a adus organizat mai mulți oameni. Unul dintre acestea a avut loc în martie în orașul Telenești.

Scrutinul anticipat din comuna Jora de Mijloc va avea loc pe 20 mai. Cel care va câștiga va avea un mandat de numai un an, până la următoarele alegeri locale generale preconizate pentru 2019.

În afară de candidata propusă de Partidul Șor, în cursă mai este înscrisă Lucia Terentii de la Partidul Democrat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: