image
Sursa foto: privesc.eu

Un nou protest față de scumpirea carburanților; Guvernul solicită șoferilor să aibă o atitudine „constructivă”

Mai mulți proprietari de mașini și motociclete au protestat din nou în centrul capitalei față de scumpirea benzinei și motorinei. Ei și-au parcat vehiculele în Piața Marii Adunări Naționale și au claxonat minute în șir, nemulțumiți de recenta decizie a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Manifestanții le-au cerut autorităților reducerea prețurilor pentru carburanți până la 14 - 15 lei pentru un litru. Totodată, ei au solicitat să le fie prezentată metodologia exactă prin care sunt stabilite prețurile plafon. Aceste cerințe se regăsesc într-o petiție adresată ANRE, Președinției, Guvernului și Parlamentului.

Guvernul a declarat că nu are atribuții la formarea prețurilor la carburanți. Totodată, Executivul solicită grupului de protestatari să aibă o atitudine constructivă, și nu ultimativă. Tentativa de a bloca străzile din Chișinău afectează nejustificat locuitorii capitalei. Guvernul cconsideră că această atitudine este una nepotrivită.

Mai multe detalii aflaţi la Jurnalul orei 19:00.

Amintim că, pe 29 mai, ANRE a stabilit noi prețuri plafon pentru carburanți, care erau cu peste 60 de bani mai mari decât în perioada anterioară. Pe 31 mai, însă, autoritatea și-a anulat propria decizie. Precedentul protest al șoferilor a avut loc sâmbăta trecută.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: