„Au început niște lucrări de demontare a acoperișului fără ca să se ia măsurile de securitate. S-au pus niște pietre în calitate de marcaj pentru ca mașinile să nu treacă, fără să se asigure că pe aici vor trece oameni. Am înțeles că lucrările de demontare a acoperișului s-au început acum două zile, pe ascuns, fără ca să se ia măsurile corespunzătoare”, a menționat Andrei Năstase.

„Pentru că nu am nicio posibilitate de a lua o atitudine legală, am încercat să iau legătura cu responsabilii de la primărie, dar nu-mi răspunde nimeni la telefon. Procesul de validare a mandatului este tergiversat. Fac pe această cale un apel către autoritățile municipale, către Nistor Grozavu, pe care l-am atenționat ca în perioada în care a fost ales un nou primar și până când va trebui să predea toate actele către primarul nou ales, să nu mai dea nici un fel de autorizație de demolare în grabă și pe ascuns, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri. Spre exemplu, Columna sau Ștefan cel Mare. La primărie e liniște, toată lumea tace. Și în tăcerea lor se produc niște lucruri pe care societatea civilă mi le sesizează”, a adăugat primarul ales al capitalei.

„Fac apel și către societatea civilă să intervină, să acumulăm tot dosarul. Să le cerem să stopeze orice demolare. Codreanu și Grozavu să iasă cu explicații să ne spună despre ce e vorba. Mă adresez și celor de la poliție să intervină și să spună în ce măsură a fost respectată legea”, a scolitat Andrei Năstase.