image
Sursa foto: Getty Images

Momentul adevărului: UEFA dă verdictul PSG-ului pe 8 iunie

Paris Saint Germain mai are de aşteptat o săptămână pentru a-şi face strategia de transferuri pentru sezonul viitor. Campioana Franţei va afla pe 8 iunie verdictul UEFA în cazul regulii fair-play-ului financiar, pe care nu a respectat-o în ultimii ani.

În cazul unor sancţiuni dure din partea UEFA, şeicii de la PSG vor trebui să renunţe la visul transferului lui Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, şi s-ar putea vedea obligaţi chiar şi sâ vândă unul dintre cele două staruri venite vara trecută pe Parc des Princes, Neymar şi Kylian Mbappe.

În urmă cu patru ani, UEFA a fixat o limită de 60 de milioane de euro pierderi, între sumele plătite pentru achiziţii şi cele obţinute pentru vânzări, limită depăşită de fiecare dată în ultimii ani de PSG. Balanţa negativă a fost de 92,2 milioane de euro în 2015, 78,7 milioane în 2016 şi 144 de milioane anul trecut (fără a lua în calcul suma care va fi achitată pentru Mbappe lui Monaco, 180 de milioane de euro).

PSG i-a plătit vara trecută Barcelonei 222 de milioane de euro pentru Neymar şi l-a adus sub formă de împrumut pe Mbappe de la Monaco, cu obligativitate de cumpărare în acest an pentru 180 de milioane de euro, special pentru a nu deregla şi mai mult balanţa financiară pentru sezonul trecut.

Edinson Cavani, Angel Di Maria şi Goncalo Guedes sunt jucătorii pe care PSG ar putea să-i vândă în această vară pentru a-şi echilibra bugetul financiar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: