image
Sursa foto: jurnal.md

Alte alegeri, aceeași schemă: Contestație PD contra ACUM după o postare a lui Andrei Năstase pe facebook // DOC

Partidul Democrat a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală împotriva blocului ACUM Platforma DA și PAS. Motivul - o postare a liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care îndeamnă oamenii să iasă la vot la alegerile din 24 februarie.

Contestația a fost depusă la Comisia Electorală Centrală pe 15 ianuarie de reprezentantul PD, Vadim Moțarschi.

„Prin această contestație ne vom referi nemijlocit la o postare din 14 ianuarie a dlui Năstase pe rețeaua socială Facebook, care conține un text și un video. Această postare a fost preluată de mai multe portaluri de știri, inclusiv de către jurnal.md. Prin intermediul postării, Andrei Năstase vine cu mai multe declarații electorale și adresează un îndemn de a ieși la vot: „Vă îndemn să ieșim masiv la vot pe 24 februarie 2019”. Toate aceste mesaje electorale ale candidatului A. Năstase, care este și copreședinte al blocului electoral, analizate împreună cu un mesaj final de îndemn este, în esență, agitație electorală în favoarea blocului electoral și a candidaților acestuia”, se spune în document.

Prin contestația depusă, PD cere „a constata încălcarea de către concurentul electoral blocul ACUM Platforma DA și PAS în lista candidaților pe circumscripție națională a căruia sub numărul 2 este Andrei Năstase, a prevederilor art.91 din Codul electoral prin desfășurarea agitației electorale înainte de 25 ianuarie 2019 prin intermediul postării sus-menționate” și „a aplica în acest sens o sancțiune concurentului electoral blocul ACUM Platforma DA și PAS în conformitate cu prevederile din codul electoral”.

Contestatie PD by on Scribd

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: