image
Sursa foto: BNM

Aureliu Cincilei revine la Banca Națională a Moldovei în funcția de viceguvernator

Aureliu Cincilei revine la Banca Națională a Moldovei în funcția de viceguvernator. BNM menționează într-un comunicat de presă că decizia a fost luată ca urmare a necesității acoperirii tuturor priorităților stabilite în noul Plan Strategic al băncii centrale, care necesită componența deplină a Comitetului executiv al BNM.

În octombrie 2016, Aureliu CincileI a fost delegat pentru postul de președinte al Comitetului de conducere al Moldindconbank.

Aureliu Cincilei a fost suspendat din funcția de viceguvernator al BNM și desemnat ca președinte al Comitetului de conducere al BC „Moldindconbank” S.A pe 20 octombrie 2016, după ce la această bancă s-au constatat activități concertate a unui grup de persoane ce deținea o cotă de 63,89% din capitalul social al băncii, fără permisiunea BNM.

Funcția de administrator temporat la BC „Moldindconbank” S.A. va fi exercitată de actualul prim-vicepreședinte al acesteia, Victor Cibotaru. În același timp, Consiliul băncii va fi condus în continuare de Giedrius Steponkus, cetățean al Lituaniei, fost membru al Consiliului de supraveghere și vicepreședinte al Bursei de Valori din Vilnius, membru al grupului Banking Stakeholder Group (European Banking Authority).

Cincilei are o experiență de 21 de ani în sectorul bancar. El a activat la Moldova-Agroindbank în domeniul auditului intern, precum și în funcția de director al centrului de afaceri al băncii. Ulterior a exercitat funcția de președinte al EuroCreditBank (iulie 2004 - iulie 2013), iar apoi a fost numit membru al Comitetului executiv al BNM. Aureliu Cincilei este soțul Ruxandei Glavan, fosta ministră a Sănătății. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: