image
Sursa foto: Getty Images

Patronul american al lui Liverpool vrea să vândă clubul: Ce altă echipă vrea să salveze prin această afacere

Liverpool este de vânzare! John Henry, miliardarul american ce deține pe FC Liverpool si Boston Red Sox vrea să vândă clubul de pe Anfield Road.

Conform celor de la New York Times, care citează surse apropiate miliardarului, în vârstă de 69 de ani, spun că acesta e dispus să cedeze gruparea engleză pentru 2 miliarde de dolari. Sursele publicației americane mai spus spun că procesul a început deja, Henry având deja câteva discuții cu niște companii importante, care și-au manifestat interesul.

"Este de vânzare dacă primește prețul corect", a spus pentru New York Times o sursă care este implicată în tranzacție. Motivul pentru care John Henry este pe cale să o vândă pe FC Liverpool ar fi faptul că celălalt club al miliardarului Boston Red Sox este pe pierdere. Chiar dacă a câștigat campionatul de baseball clubul american a înregistrat pierderi în acest sezon, din cauza salariilor uriașe pe care le plătește, 238 de milioane de dolari, cele mai mari din toate sporturile.

FC Liverpool a fost la un pas să-și schimbe proprietarul și în 2017, dar și la începutul acestui an. Șeicul Khaled Bin Zayed Al Nahayan, fiul familiei regale ce conduce Abu Dhabi a negociat preluarea “cormoranilor”. La acel moment, șeicul și partenerul său, un chinez, nu au reușit să strângă suma de 2,6 miliarde de dolari, cerută atunci de patronul american, și totul a picat.

John Henry a cumpărat Liverpool pentru 477 de milioane de dolari în 2010.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: