Conform celor de la New York Times, care citează surse apropiate miliardarului, în vârstă de 69 de ani, spun că acesta e dispus să cedeze gruparea engleză pentru 2 miliarde de dolari. Sursele publicației americane mai spus spun că procesul a început deja, Henry având deja câteva discuții cu niște companii importante, care și-au manifestat interesul.

"Este de vânzare dacă primește prețul corect", a spus pentru New York Times o sursă care este implicată în tranzacție. Motivul pentru care John Henry este pe cale să o vândă pe FC Liverpool ar fi faptul că celălalt club al miliardarului Boston Red Sox este pe pierdere. Chiar dacă a câștigat campionatul de baseball clubul american a înregistrat pierderi în acest sezon, din cauza salariilor uriașe pe care le plătește, 238 de milioane de dolari, cele mai mari din toate sporturile.

FC Liverpool a fost la un pas să-și schimbe proprietarul și în 2017, dar și la începutul acestui an. Șeicul Khaled Bin Zayed Al Nahayan, fiul familiei regale ce conduce Abu Dhabi a negociat preluarea “cormoranilor”. La acel moment, șeicul și partenerul său, un chinez, nu au reușit să strângă suma de 2,6 miliarde de dolari, cerută atunci de patronul american, și totul a picat.

John Henry a cumpărat Liverpool pentru 477 de milioane de dolari în 2010.