image
Sursa foto: Jurnal.md

NICIUN drapel al UE la adunarea PD; Filip: „Putem spune cu certitudine că RM nu este cea mai săracă țară din Europa”

La așa-numita „adunare națională” a PD nu a fost adus niciun drapel al Uniunii Europene, iar simpatizanții PD scandează „Moldova”. Asta spre deosebire de mitingul PD din ianuarie 2016, organizat în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet, care era împânzit de drapelele UE.

„Putem spune cu certitudine că RM nu este cea mai săracă țară din Europa. Pentru prima dată, pensia media a depășit minimul de existență”, a declarat premierul Pavel Filip în cadrul discursului său.

„Negativismul din societate a scăzut, iar mulți dintre cetățeni au înțeles că pot să-și construiască un viitor acasă. Totul datorită guvernării PD”, a mai spus premierul.

Totodată, Filip a criticat opoziția. „Au pus interesele lor de-asupra intereselor naționale. Ei nu construiesc, dar au demonstrat că pot doar distruge”, a spus Filip.

Și speakerul Andrian Candu, care este finul lui Plahotniuc, a criticat opoziția din Parlament, pentru că nu a votat pentru proiectul de modificare a Constituției.

„Niciun partid nu a făcut mai mult decât PD pentru vectorul de integrare europeană”, a spus Candu.

Precizăm că, mai mulți oameni, care ne-au rugat să le păstrăm anonimatul, ne-au sunat sau ne-au scris că sunt obligaţi să iasă manifestația organizată de Partidul Democrat în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Toți sunt angajați ai unor instituții de stat. Unii dintre ei ne-au spus că ar fi amenințați cu demiterea, dacă vor refuza să se conformeze.

În această dimineață, au fost surprinse sute de microbuze și autocare care au adus organizat oameni la mitingul PD.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: