image
Sursa foto: [email protected]

Pe o stradă din capitală a fost inaugurat Panoul informativ cu denumirea orașelor înfrățite cu Chișinăul

Pe strada Vlaicu Pârcălab din sectorul Centru al capitalei a fost astăzi inaugurat oficial panoul informativ al orașelor înfrățite cu Chișinău.

Inițiativa instalării pilonului informativ al orașelor înfrățite aparține Direcției relații externe a Primăriei, iar administrația capitalei a acceptat ideea și a apelat la mai mulți sculptori, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici, iar ca rezultat a fost selectat Andrei Dohotaru.

Sculptorul Andrei Dohotaru, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, a declarat că pentru el este o onoare de a fi cel care a realizat un asemenea panou, care se încadrează ca și lucrare cu edificiile din preajmă, ce vor dăinui pe acest loc mulți ani înainte.

Dispozitivul are o înălțime de 5,5 metri și este turnat din bronz. În partea superioară a pilonului sunt montate opt plăcuțe, pe care sunt inscripționate denumirile și distanțele a celor 16 orașe înfrățite cu Chișinăul.

Partea superioară a construcției este iluminată de un felinar cu trei brațe.

De asemenea, la baza coloanei este montat un panou cu QR codurile orașelor înfrățite, care poate fi scanat pentru vizualizarea informațiilor suplimentare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: