image
Sursa foto: Facebook/Andrei Năstase

Bloomberg: Moldova apelează la ajutorul FBI pentru a-i aduce în fața justiției pe participanții la furtul miliardului

Republica Moldova a solicitat asistență Biroului Federal de Investigații din Statele Unite pentru a aduce în fața justiției autorii fraudei bancare de 1 miliard de dolari care a dus la falimentul a trei din țară, comentează Bloomberg, care îl citează pe ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a declarat că s-a întâlnit cu înalți oficiali ai FBI, cărora le-a înmânat o scrisoare prin care solicită ajutor.

Scrisoarea „a pus pe agenda FBI furtul miliardului, spălările de bani ale mafiei internaționale și toate celelalte scheme care au distrus sistemul financiar și bancar și au privat țara noastră de resurse mult necesare”, a declarat Andrei Năstase, citat de Bloomberg.

Biroul Federal de Investigații a dat asigurări că va ajuta autoritățile din Republica Moldova în investigarea fraudei bancare.

Fosta republică sovietică, cu o populație de 3,5 milioane de oameni a fost blocată de furtul din 2014 care a obligat guvernul să solicite asistență din partea Fondului Monetar Internațional.

Un nou guvern condus de premierul Maia Sandu a preluat puterea în iunie, iar sectorul bancar a fost revizuit și vândut investitorilor străini, conchide Bloomberg.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: