image
Sursa foto: dse.md

Zeci de pompieri desfăşoară operaţiuni de evacuare a bunurilor materiale în preajma blocului avariat din Otaci

În preajma blocului avariat din oraşul Otaci, salvatorii şi pompierii efectuează lucrări de deblocare a construcţiilor auxiliare, peste care au căzut materialele constructive în urma surpării celor nouă etaje.

Peste 45 de angajaţi IGSU cu 12 unităţi de tehnică desfăşoară operaţiunea de evacuare a bunurilor materiale din garajele adiacente blocului.

dse.mddse.md

Totodată, salvatorii întreprind acţiuni de defrişare a zonei pentru ca ulterior să fie posibilă întreprinderea acţiunilor de amploare. Zona avariată este strict securizată de organele de drept, pentru ca viaţa oamenilor să nu fie pusă în pericol.

dse.mddse.md

Potrivit IGSU, organele competente urmează să evalueze şi alte clădiri cu menire socială din oraşul Otaci, pentru a preveni o situaţie similară.

dse.mddse.md

Situaţia la faţa locului este strict monitorizată de conducerea IGSU. Acţiunile de deblocare şi recuperare a bunurilor materiale vor fi întreprinse  în urma deciziilor luate de responsabilii din cadrul Celulei de Criză desfăşurate la faţa locului.

Prim-ministrul Maia Sandu a anunțat astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, că toate blocurile, inclusiv grădinițele și școlile din RM, care au avut de suferit în urma ploilor, vor fi verificate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: