image
Sursa foto: vrn.ro

O femeie din România este convinsă că trebuie să nască; Medicii îi spun că este doar obeză // FOTO

O femeie de 30 de ani, din România a ajuns cu ambulanţa la spital, invocând că este însărcinată şi i s-au declanşat contracţiile pentru naştere. În sala de travaliu, medicii aveau să constate că femeia nu are niciun copil în pântece, deşi aceasta susţine că sarcina i-ar fi fost monitorizată în Germania, de unde s-a întors recent.

Andreea T., în vârstă de 30 de ani, s-a întors din Germania pe 5 februarie, iar două zile mai târziu, în timp ce se afla la domiciliul său din comuna vasluiană Fălciu, i s-ar fi ”declanşat durerile de naştere”.

A solicitat ajutorul la 112, declarând dispecerului de la Ambulanţă că este gravidă, cu sarcină la termen, scrie adevărul.ro.

Transportată la Spitalul Municipal de Urgenţă ”Elena Beldiman” Bârlad, femeia a fost dirijată din Unitatea de Primiri a Urgenţelor către sala de travaliu.

Acolo, a fost preluată de medicul de gardă, care în urma controlului ginecologic a constatat că de fapt femeia nu este însărcinată.

Cum aceasta invoca faptul că are o ”sarcină ascunsă” şi că ar fi fost monitorizată de medicii din Germania, cadrele medicale de la spitalul din Bârlad au făcut investigaţii suplimentare.

Toate analizele, investigatiile ecografice au indicat că femeia nu este însărcinată.

În prezenţa cadrelor medicale, femeia a efectuat şi mai multe teste de sarcină, al căror rezultat a fost tot negativ.

În ciuda acestor evidenţe, femeia este convinsă că ea este însărcinată, invocând că nu mai are menstruaţie de zece luni, însă medicii nu reuşesc să-i găsească copilul.

„Am ajuns în ţară, venind din Germania, pe data de 5 februarie. Acolo am fost la doctor peste tot, cu dureri de spate şi mi s-a spus că sunt însărcinatã, dar că am uter septat şi copilul nu se vede. Eu le-am spus că am mai avut această problemă la primul copil, în 2011, când am fost la fel, însărcinatã si am fost dusă la spital să nasc, iar la control nu s-a văzut copilul. Mi s-a spus că am chist şi m-au operat ca să-mi scoată chistul şi când colo era un copil, o fetiţă de 3,4 kilograme.(...) Pe 7 februarie am început sã am contractii şi am venit la spital la Bârlad cu ambulanţa. Copilul mişca, aveam contractii! M-au dus în sala de nasteri, m-au tinut două ore în sala de travaliu, mi-au zis că am uterul fisurat şi membranele rupte. Dupã ce au ascultat inima copilului, au zis cã bate, dar m-au dus în salon la ginecologie. A venit apoi doamna doctor Boca, mi-a fãcut şi ea tot felul de teste, dar mi s-a spus cã nu sunt gravidã, ci balonată!”, a declarat Andreea.

Medicii: Pacienta este obeză Femeia susţine că are dureri foarte mari, motiv pentru care a refuzat să fie externată. Cum medicii au refuzat ”să o opereze” aşa cum solicita, ”gravida” a plecat acasă.

Reprezentanţii Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad au precizat că în cazul de faţă au avut de-a face cu ”o sarcină închipuită” şi că de fapt pacienta suferea de anumite dereglări hormonale, fiindu-i recomandat tratament medical în acest sens.

Femeia a refuzat cu vehemenţă această ipoteză, ea fiind convinsă că are ”o sarcină ascunsă”.

”Diagnosticul de sarcină a fost infirmat prin examen clinic şi ecografic. Pacienta este obeză, gravidã declarativ, cu sarcina urmărită în Germania, declarativ şi fără documente asupra ei, susţine că este gravidă conform părerii medicilor din Germania, 60% da, 40 % nu, diagnostic susţinut de prezenta unei secreţii mamelonare (de galactoree). Testul de sarcină efectuat la indicaţia celor trei medici de gardă, este negativ. A fost diagnosticatã de noi cu amenoree secundară cauză hipofizală ţi sarcinã închipuită, motiv pentru care s-a cerut consult endocrinologic şi primeşte diagnosticul de amenoree secundarã, obezitate, recomandându-se dozări hormonale specifice unei astfel de situaţii. Se instituie în cursul internării terapie hormonală pentru declanşarea ciclului menstrual şi antibioterapie şi antiinfamator pentru sindromul dureros abdominal”, a explicat medicul Adina Boca, de la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad.

Astăzi femeia de 30 de ani a plecat la o clinică din Bucureşti pentru cere ajutorul medicilor de acolo, convinsă fiind că ea urmează să nască.

vrn.rovrn.ro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: