image
Sursa foto: radioromaniacultural.ro

La un an de la moartea Regelui Mihai, Familia Regală a publicat niște imagini emoționante

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, însă amintirea sa rămâne vie în memoria Familiei Regale a României. Sâmbătă, Casa Regală a publicat mai multe fotografii în care regele apare alături de familia sa, de Sărbătoarea Anului Nou.

Într-un articol publicat pe site-ul romaniaregala.ro, care prezintă istoria Sărbătorii de Anul Nou, aflăm că, în copilărie, „Regele Mihai și mama sa plecau la Castelul Foișor după ceremonia de la Palatul Regal, din Ajun de Crăciun. Majestățile Lor rămâneau la Sinaia până după Anul Nou. Acolo, în seara de Anul Nou petreceau singuri sau înconjurați de câțiva colaboratori apropiați. Mesele pe care le găzduia Regina Elena adunau în jurul lor puțini invitați”, relatează libertatea.ro.

„Regele Mihai și Regina Ana au petrecut sărbători simple de Anul Nou, ca orice alt cuplu din lume care avea de pus pe masă nouă-zece farfurii, pentru copii, părinți și bunici. Cadourile erau modeste, alese fiecare cu un înțeles anume și cu spirit de economie. Copiii au avut parte de sărăbători pline de dragoste, ocrotitoare, petrecute în simplitate, așa cum probabil nu ar fi avut dacă se nășteau într-un Regat al României anilor 1950”.

„Anul Nou din 1997 a fost petrecut de Regele Mihai și Regina Ana, împreună cu cele 5 fiice și cu familiile lor, la București”.

„În următorii ani, 1998, 1999 și 2000 Regele Mihai și Regina Ana au fost prezenți de Anul Nou, ca și de Crăciun, în diverse orașe din țară. Regele și Regina, care se apropiau vertiginos de venerabila vârstă de 80 de ani, au cutreierat țara în lung și în lat, în toate anotimpurile, pe toate meleagurile. Ei au intrat în casele primitoare ale țăranilor, au trecut pragul mânăstirilor, au vizitat primării, școli, universități, muzee, biblioteci, fabrici, organizații sindicale, asociații și, desigur, instituții centrale ale Statului”.

romaniaregala.roromaniaregala.ro
romaniaregala.roromaniaregala.ro
romaniaregala.roromaniaregala.ro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: