image
Sursa foto: Samuel Eto'o, Camerun

Samuel Eto'o e noul președinte al Federației de Fotbal din Camerun. În 2013 spunea că forul încearcă să îl asasineze

Fostul internaţional Samuel Eto'o a fost ales preşedinte al Federaţiei cameruneze de fotbal, spre suprinderea generală, informează AFP.

Legenda fotbalului camerunez l-a învins în alegerile pentru şefia federaţiei pe preşedintele interimar Seidou Mbombo Njoya, care fusese ales în 2018, dar a cărei alegere, contestată de numeroşi reprezentanţi ai fotbalului camerunez, a fost anulată în ianuarie de Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Eto'o, fostul atacant al echipelor Real Madrid, FC Barcelona, Inter Milano şi Chelsea Londra, a fost desemnat de patru ori în cariera sa Jucătorul anului în Africa (2003, 2004, 2005, 2010).

Retras din activitate în 2014, Eto'o este golgheterul all-time şi jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate în tricoul naţionalei Camerunului (56 de goluri în 118 selecţii), alături de care a cucerit titlul olimpic în anul 2000, la Sydney, precum şi două Cupe ale Africii pe Naţiuni (2000, 2002).

La alegerile programate pe 11 decembrie, Samuel Eto'o îl va înfrunta pe preşedintele în exerciţiu al Federaţiei de fotbal din Camerun, Seidou Mbombo Njoya.

Fostul mare atacant de la Real Madrid, Barcelona, Inter sau Chelsea susținea, în 2013, că Federația de fotbal din țara sa natală încearcă să îl ucidă.

El a încercat să deconspire niște fapte penale.

"Nu știu cum de mai trăiesc după ce i-am denunțat. Am primit amenințări cu moartea, ei încearcă să mă asasineze. Am gărzi de corp când merg la echipa națională, îmi iau hainele cu mine și îmi supraveghez gătirea mâncării când merg la restaurant. Puteți să-mi întrebați colegii.

E vorba despre mulți bani și mulți oameni sunt implicați. De aceea, este important ca eu să fiu redus la tăcere cu orice preț. (...)

Unii domni vor doar să-și umple buzunarele cu bani. Ei vor să facă bani, să călătorească la clasa întâi, să aibă mașini frumoase și case, folosindu-se de eforturile noastre. Iar când i-am denunțat, au încercat să mă omoare", a spus la acea vreme Samuel Eto'o.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: