image
Sursa foto: jurnal.md

Termoelectrica: 60% din fondul locativ al capitalei a fost conectat la sistemul de încălzire

Circa 2200 de obiecte racordate la sistemul centralizat de termoficare au fost conectate la încălzire, anunță Termoelectrica. Dintre acestea, peste 1600 sunt blocuri locative, iar 83 sunt case particulare, ceea ce constituie aproximativ 60% din fondul locativ al capitalei.

SA Termoelectrica mai informează că au fost conectate la încălzire 142 de grădinițe, 116 școli, 56 de instituții medicale, 28 de instituțiii superioare de învățământ și 189 de agenți economici.

„În cazul în care, pe parcursul zilei, temperaturile aerului exterior sunt ridicate, recomandăm administratorilor instituțiilor și gestionarilor fondului locativ să regleze la necesitate consumul de energie termică, pentru a asigura un confort termic optim și a evita supraconsumul, mai informează serviciul de presă al Termoelectrica.

Procedura de conectare la încălzire la solicitare este în plină desfășurare, continuând astăzi până seara târziu și pe parcursul zilei de mâine. În total se planifică conectarea suplimentară a încă peste 500 de obiecte.

Termoelectrica informează că activează în regim normal, utilizând combustibil alternativ (păcură) în loc de gaze naturale, și depune tot efortul pentru furnizarea calitativă a energiei termice tuturor consumatorilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: