image
Sursa foto: jurnal.md

Pretins ministru de la Tiraspol, pornit la Moscova, întors de la Aeroport; A uitat să notifice Chișinăul despre deplasare

Așa numitul „ministru de Externe” de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, a pierdut azi avionul spre Moscova în urma unui control minuțios al actelor și bagajelor pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău.

Ca rezultat, Tiraspolul a emis o declarație în care se spune că „presiuni asupra oficialităților” din stânga Nistrului pe teritoriul AIC au mai avut loc. Însă niciun „oficial” până acum nu a ratat deplasarea și „nu a fost nevoit să facă cale întoarsă”.

Prin această provocare, Chișinăul și-a demonstrat atitudinea reală față de drepturi și libertăți, și față de procesul de negociere și și-a arătat nivelul politic și calitatea diplomatică”, se arată în declarația emisă de autoritățile separatiste.

În context, Poliția de frontieră a anunțat că nu a fost notificată de Biroul de reintegrare referitor la această vizită.

Amintim că reprezentanții administrației neconstituționale de la Tiraspol sunt obligați să notifice Biroul de reintegrare în cazul în care plănuiesc deplasări peste hotare. Mecanismul este aplicat începând cu 1 august, curent.

Noutăţile partenerilor

comentarii: