image
Sursa foto: Getty Images

Recordul care îl face pe Diego Maradona nemuritor. Performanța de la Campionatul Mondial din 1986, neegalată

Diego Maradona, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, a încetat din viață pe 25 noiembrie 2020, însă va rămâne veșnic în istoria fotbalului.

Unul dintre momentele pentru care ”El Pibe d'Oro” nu va fi uitat de către fotbal a avut loc la Campionatul Mondial din 1986, câștigat alături de naționala Argentinei.

În cadrul competiției din Mexic, Diego Maradona a contribuit la 10 goluri marcate de Argentina, cinci reușite și alte cinci pase decisive, performanță neegalată, până acum, de niciun alt fotbalist la o ediție a Campionatului Mondial de fotbal.

Numărul de goluri create este și mai impresionant având în vedere că pe tot parcursul competiției Argentina a marcat de 14 ori, Maradona contribuind decisiv la 10 dintre ele.

Campionatul Mondial din 1986 a rămas până în prezent ultimul câștigat de naționala Argentinei, care, chiar dacă a avut în ultimul deceniu în echipă nume ca Lionel Messi sau Sergio Aguero, nu a mai reușit să pună ”mâna” pe marele trofeu.

Numele lui Diego Maradona va rămâne veșnic și în memoria fanilor lui Napoli și în istoria clubului italian. Napoli a câștigat singurele titluri în Serie A în 1987 și 1990, ambele cu ”El Pibe d'Oro” protagonist.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: