image
Sursa foto: Vladimir Plahotniuc//Facebook

Plahotniuc, citat la PA: Are calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor în proporții deosebit de mari

Procuratura Anticorupție anunță îl citează pe Vladimir Plahotniuc având calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

„Procuratura Anticorupție, conducându-se de prevederile art.236 alin.(1) din Codul de procedură penală, îl citează pe cetățeanul Vladimir Plahotniuc. Dânsul are calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin.(3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova - spălarea banilor, săvîrșită în proporții deosebit de mari.

Instituția recurge la această notificare publică având în vedere că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a cetățeanului Vladimir Plahotniuc privind citarea sa în fața procurorului.

Totodată, Procuratura Anticorupție atrage atenția în privința respectării principiului de prezumție a nevinovăției în privința cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Acest drept fundamental prevede că persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită, în modul prevăzut de Codul procedură penală, într-un proces judiciar public, în cadrul căruia îi vor fi asigurate toate garanţiile necesare apărării sale, şi nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, se arată scris în comunicatul emis de PA.

PAPA

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: