image
Sursa foto: Epoch Times

Alexandru Slusari: Funcționarii publici și bugetarii, obligați să semneze o petiție împotriva partidelor din opoziție // DOC

Funcționarii publici, dar și alți bugetari sunt obligați să semneze o petiție către Parlamentul European și Comisia Europeană, prin care este solicitată investigarea pretinsei finanțări a partidelor din opoziție de către Ilan Șor. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari, care susține că, în criză de idei, se încearcă pasarea responsabilității celor implicați în jaful bancar către formațiunile antioligarhice.

„Regimul mafiot se află în criza de idei, dar nu m-am gândit că a coborât așa de jos. Procesul semnării așa-zisei petiții împotriva opoziției antioligarhice și proeuropene este extrem de primitiv. Am aflat că toate sectoarele din capitală, până luni, sunt obligate să prezinte cel puțin 1500 de semnături. Hârtia este repartizată la toate întreprinderile de stat și entități bugetare. Probabil primăriile din țară au primit propria norma. Dar nu cred că este o sarcina grea pentru ei. Admit că luni fiecare responsabil va prezenta și trei și patru mii de semnături, deoarece nu să cere nimic în afară de semnătură. Nici măcar numele și prenumele semnatarilor, nevorbind la IDNO sau numărul de telefon. În astfel de condiții acolo pot apărea și semnăturile celor din opoziția”, a scris Alexandru Slusari pa pagina sa de Facebook.

„Scopul acestei acțiuni ridicole este ca să arată că opoziția câteva luni colectează 50 de mii de semnături pentru adresarea către Parlamentul European cu solicitarea investigării jafului bancar. iar cei de la guvernare în câteva zile au strâns o sută de mii de semnături contra partidelor de opoziție reală. Holdingul va trâmbița despre aceasta „reușită” fără ca să explice că marea majoritatea de semnături au fost desenate de câteva persoane din oficiile PD și că acest document este o anonimă, făcută după exemplu timpurilor sovietice. Persoanele din anturajul PD ne-au povestit că toate încercările de a demonstra cât de tare este iubit Plahotniuc și cât de mulți susținători are Partidul Democrat se fac pe fundalul ultimelor măsurări închise, care au constatat un rating foarte mic al formațiunii și ascensiunea semnificativă a viitorului bloc Platforma DA – PAS”, a mai spus Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Platformei DA a postat și petiția semnată de, cităm, „cetățenii Republicii Moldova”, în care se solicită ca instituțiile europene să investigheze implicarea unor formațiuni și politicieni, printre care PLDM și Maia Sandu, în jefuirea celor trei bănci.

petiție contrapetiție contra

Și vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate Mihai Popșoi afirmă că, în acest mod, guvernarea își bate joc de propriii cetățeni.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție. Precizăm că, anterior, Jurnal TV a realizat o investigație în care se arată că Ilan Șor a sponsorizat două concerte ale PD în campania pentru alegerile parlamentare din 2014. Dovada se regăsește în rulajele bancare, care confirmă că Șor a transferat bani pentru aducerea în Republica Moldova a mai multor artiști ruși, dar și a cântărețului Toto Cutugno. Atunci, PD a negat informația.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: