image
Sursa foto: jurnal.md

Mesajul unui medic din Soroca: „Avem nevoie de motivare și încurajare, nu de umilirea pe care și-o permit unii demnitari”

Majoritatea medicilor aflați în rândul persoanelor infectate cu COVID-19 au luat virusul la locul de muncă, iar declarațiile făcute de unii funcționari despre faptul că lucrătorii medicali s-ar fi infectat în altă parte sunt umilitoare. Declarația a fost făcută de medicul Mihai Mâțu, fostul șef al Spitalului raional din Soroca.

„În situația în care ne aflăm, lucrătorii medicali au nevoie de motivare și de încurajare și nici într-un caz de umilirea pe care și-o permit acei demnitari care afirmă că majoritatea din lucrătorii medicali infectați au fost infectați unde doriți, numai nu la locul lor de muncă. Vă asigur că 90 la sută din lucrătorii medicali au fost infectați la locul lor de muncă sau de către un alt membru de familie care e tot lucrător medical și a adus boala acasă”, a declarat Mihai Mâțu în cadrui unei intervenții prin Skype la „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Este dureros când colegii își permit să facă asemenea declarații. Acuzațiile care se aduc lucrătorilor medicali sunt umilitoare”, a adăugat Mihai Mâțu.

La rândul său, chirurgul cardiovascular Aureliu Bătrânac a menționat, în studioul Jurnal TV, că autoritățile ar trebui să implice mai multe laboratoare private pentru a asigura o testare mai largă în rândul populației.

„Momentul testării este foarte important. În țară sunt teste, dar e vorba de o capacitate reduse de a procesa aceste teste. Ar trebui să fie implicate mai mult laboratoarele private. Pentru a face un asemenea test la nivel de biologie moleculară, la nivel de genetică, sunt niște tehnologii foarte sofisticate. Ne trebuie și specialiști, și încăperi, dar și utillajul este foarte scump. Noi nu am fost pregătiți, la fel ca și alte state pentru aceste testări masive. Eu cred că la următoarea partidă de teste se va merge pe o strategie de testare cât mai mare”, a menționat Aureliu Bătrânac.

Live: Secretele Puterii cu Alex Cozer, 08.04.2020

Urmăriți ediția online pe www.jurnaltv.md www.jurnal.md, dar și pe pagina de Faceboook. Publicată de „Secretele Puterii”, cu Alex Cozer, la Jurnal TV pe Miercuri, 8 aprilie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: