image
Sursa foto: jurnal.md

Deliu, la sfârșitul sesiunii parlamentare: „Legislativul a fost un ring, iar statul de drept a cunoscut o prăbușire cruntă”

„Bilanțul activității Parlamentului ne arată ca forul legislativ suprem a fost un ring cu o concurență neloială și chiar ostilă, unde s-au votat proiecte de legi la grămadă și cu rapiditate, întru satisfacerea ambițiilor și intereselor guvernării, nu ale cetățenilor de rând”. Declaraţia a fost făcute de către preşedintele fracţiunii parlamentare PLDM, Tudor Deliu.

Totodată, deputatul PLDM spune că în ultima perioadă Republica Moldova a cunoscut cel mai mare regres de la independență încoace.

„Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova a depus maxim efort pentru a putea combate sau cel puțin a scoate la iveală caracterul dubios și reprobabil a unor acțiuni întreprinse de majoritatea parlamentară. În condițiile în care țara este aruncată în haos, este extrem de dificil de adus plus valoare reală în activitatea noastră de legislatori. Pentru că vocea noastră nu mai este auzită. Suntem marginalizați conștient, deoarece adevărul doare, iar frica devine din ce în ce mai mare”, a adăugat parlamentarul.

Mai mult, Tudor Deliu a declarat că în Republica Moldova lucrurile au luat o întorsătură dramatică: „S-a ajuns la un punct critic. Democrația a rămas doar un mit, iar statul de drept a cunoscut o prăbușire cruntă. Cum poate o societate să supraviețuiască într-un climat toxic, unde intimidările, amenințările și atacurile apar deja ca normalitate? Câtă lașitate și lipsă de strategie! Din momentul în care a fost adoptată rezoluția privind suspendarea asistenței macrofinanciare, Uniunea Europeană s-a transformat brusc în dușmanul care ia pâinea de la gura copiilor”.

„Stimați guvernanți, prin aceste acțiuni mișelești, ne izolați țara de civilizație. Aruncați Republica Moldova în bezna sărăciei și a neputinței! Jocurile murdare pe care le țeseți ne îndepărtează vertiginos de o instituție care a fost ani la rând donatorul principal de resurse financiare și modelul unic de democrație. Cine v-a dat dreptul să ne târâți în mizeria ce ați creat-o singuri, să ne aruncați în haos și să ne manipulați cu atâtea minciuni?”, s-a adresat Deliu către guvernare.

În context, Tudor Deliu spune că acum se poate urmări o tendință clară de instaurare a unei dictaturi și de sugrumare crudă a ultimelor elemente democratice.

„Acum guvernarea își concentrează toate instrumentele mișelești pentru câștigarea viitoarelor alegeri parlamentare. Acest delir ne va costa mult. Ne va costa viitorul democratic al țării. Ieri, slugile aservite lui Plahotniuc, au mai făcut un pas grosolan și periculos. Au legalizat hoția. Astfel, Republica Moldova devine paradisul hoților ce vor spăla banii furați de la cetățeni”, a punctat acesta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: