image
Sursa foto: paolomargari.it

Reguli noi pentru cei care vizitează Roma: Nimeni nu mai are dreptul să se așeze pe faimoasele Trepte Spaniole

Adio relaxare pe celebrele Trepte Spaniole din Roma. Nimeni nu mai are voie să se așeze acolo, a decis municipalitatea, care vrea să protejeze monumentele istorice. Și tot pentru conservarea patrimoniului, navele de croazieră au interzis în Veneția.

În urmă cu două luni, o navă de croazieră, pe care se aflau aproape 3.000 de turişti, a intrat în plin într-un alt vas pe care se aflau 130 de oameni. S-a izbit apoi de ponton sub privirile disperate ale celor de pe mal.

Pentru localnici a fost picătura care a umplut paharul. Oamenii cer de ani buni ca uriașele nave de craozieră să nu se mai apropie de oraș. Au ca argument faptul că acești giganți ai apelor sunt printre cei mai mari poluatori de pe planetă și mută mari cantităţi de apă, până la 90.000 de tone, care tocesc malurile şi distrug fundațiile şi zidurile de marmură ale clădirilor din orașul aflat în Patrimonului Mondial UNESCO.

Autoritățile le-au dat acum câștig de cauză venețienilor și au anunțat că vor ține navele de croazieră departe de oraș.

Turiștii nu mai au voie pe Treptele spaniole

Măsuri de protejare a monumentelor istorice s-au luat și la Roma. Turiștii și localnicii nu mai au voie să se așeze pe celebrele Trepte Spaniole, transmite Digi24.

Proiectate în urmă cu aproape 300 de ani, Treptele Spaniole au devenit unul dintre cele mai cunoscute locuri de întâlnire din Roma. Mulți obișnuiau să vină aici să ia masa, să își facă un selfie sau chiar să bea un pahar de vin cu prietenii. În timp însă, marmura celor trei scări s-a deteriorat și s-a umplut de pete de cafea și vin. În urmă cu trei ani a fost recondiționată pentru a i se reda strălucirea. Cei care vor ignora interdicția de a mânca sau de a se așeza pe trepte riscă o amendă de până la 450 de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: