image
Sursa foto: stirileprotv.ro

România: 19 persoane au depus plângeri penale împotriva jandarmilor

Procurorii militari au primit, până la ora transmiterii ştirii, 19 plângeri penale împotriva jandarmilor, depuse de către protestatarii prezenţi la mitingul de vineri, din Piaţa Victoriei, scrie Mediafax.

Până duminică după-amiază, procurorii militari au înregistrat 19 plângeri depuse împotriva jandarmilor, de către protestatarii care au participat la mitingul de vineri, din Piaţa Victoriei.

De asemenea, procurorii militari fac apel la participanţii protestului de vineri seară, care au fost răniţi sau care pot oferi informaţii relevante pentru anchetă să se prezinte la Parchetul Militar din Capitală.

Toţi cei care au fost răniţi sau au participat la protestul de vineri seară din Piaţa Victoriei şi care pot oferi informaţii importante pentru ancheta procurorilor, sunt invitaţi la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti (strada George Georgescu, nr.2) pentru a oferi datele sau imaginile pe care le deţin.

Procurorii militari au precizat, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că s-au autosesizat după violenţele de la protestul din Piaţa Victoriei şi au deschis un dosar penal privind modul în care au intervenit jandarmii. Parchetul Militar va prelua şi toate plângerile penale depuse la secţiile de poliţie, pe care le va reuni într-un singur dosar.

Jandarmii au intervenit în forţă, vineri seara, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: