„Mi-aş dori ca în următorul mandat să fiu preşedinte al Comisiei Europene. Ca să realizez asta, mi-ar plăcea să fiu candidat şi să conduc social-democraţii în Europa. Şi sper să obţin sprijinul tuturor partidelor social-democrate din Europa şi să facem o campanie frumoasă şi optimistă”, a declarat Frans Timmermans, care provine din familia socialiștilor europeni.

Considerat mâna dreaptă a actualului preşedinte al Comsiei încă de la preluarea mandatului, în 2014, Frans Timmermans este responsabil de problemele legate de statul de drept, iar în această calitate a fost foarte activ în controversele privind justiţia din România.

Pentru funcția pe care și-o dorește, aceea de președinte al Comisiei Europene, va avea un candidat redutabil - conservatorul german Manfred Weber, care și el aspiră să devină viitorul preşedinte al Comisiei Europene.

Cancelarul Angela Merkel și-ar ca un german să fie următorul preşedinte al Comisiei Europene anul viitor, renunţând pentru aceasta la pretenţiile asupra Băncii Centrale Europene, a scris presa germană.