image
Sursa foto: AP

VIDEO: Haosul după explozia din Paris, surprins în imagini din hotelul de peste drum

Bilanţ în creştere în urma exploziei de sâmbătă, de la o brutărie din Paris. Numărul morţilor a ajuns la 4. Alţi 47 de oameni au fost răniţi în urma deflagraţiei, iar 10 dintre ei se află în stare gravă. Un jurnalist italian care se afla într-un hotel de peste drum a filmat momentele de panică de imediat după explozie. Deflagrația a spulberat parterul unei clădiri, ferestrele şi zidurile clădirilor aflate în apropiere.

Sunt imagini care vă pot afecta emoţional, publicate de site-ul publicației Corriere della Sera. Iată mărturia bărbatului lui Valerio Orsolini - jurnalist italian: „Tocmai a explodat ceva aici, în Paris. Aşa arată camera mea de hotel. Şi aşa arată strada. Practic, mi-a explodat în faţă. Trebuie neapărat să evacuez, mi se cere să plec și trebuie să mă îmbrac. Sunt oameni care țipă. Trebuie să ieșim din hotel, uitați ce se întâmplă aici”.

Deflagraţia a avut loc puţin după ora locală 9:00, într-o brutărie, din cauza unei acumulări de gaze. Jurnalistul italian se afla într-un hotel de peste drum şi a fost trezit din somn de o bubuitură puternică. Omul a crezut iniţial că este vorba despre o bombă.

„Nu mai vor să filmăm, ne-au adus direct într-un alt hotel unde vom primi îngrijiri medicale. Sunt oameni răniți, situația este destul de gravă”, a relatat jurnalistul.

Explozia a fost atât de puternică, încât pe o rază de 100 de metri au fost afectate 12 clădiri.

„Evident, a fost creat un perimetru din care au evacuat pe toată lumea, mai puțin pe noi, cei răniți. Suntem chiar aici la colțul cu Rue de Trevise, unde a explodat bomba. Exact asta este situația în acest moment”, relata Valerio Orsolini.

Cei doi pompieri care şi-au pierdut viaţa aveau 28, respectiv 27 de ani. Cel din urmă avea un băieţel de numai patru ani. Ei se aflau deja la fața locului pentru a investiga o scurgere de gaz când s-a produs deflagraţia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: