image
Sursa foto: border.gov.md

Situația la frontieră: Toate punctele de trecere activează în regim normal

La ora actuală toate punctele de trecere de la frontieră activează în regim normal, condițiile meteo nu au influențat programul de lucru, fluxul de persoane și mijloace de transport.

Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să nu plece la drum lung, mai ales dacă mijlocul de transport nu este echipat în conformitate cu condițiile de iarnă, fiind instituite avertizări și posibilități ca unele porțiuni de drum să fie închise să țină cont și de îndrumările altor instituții de resort.

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: - o tentativă de trecere a frontierei cu document falsificat; - trei cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; - un cetățean moldovean a primit refuz de intrare în Uniunea Europeană;

Amintim că prin punctul de trecere ”Unguri-Bronnița” (internațional) se permite traversarea mijloacelor de transport, a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

Totodată, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă: -  verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat. -  tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor. -  în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717. -  manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: