image
Sursa foto: jurnal.md

Primul pas pentru votul electronic sau prin corespondență; Proiectul privind crearea unei comisii, pe agenda Parlamentului

Parlamentul ar putea crea o comisie pentru pregătirea amendamentelor la Codul electoral astfel ca în Republica Moldova să fie introdus votul alternativ - electronic sau prin corespondență.

Un proiect de lege în acest sens, inițiat de deputații din Platforma DA, a fost inclus pe agenda de astăzi a Parlamentului.

„Fiecare dintre noi a văzut cum s-au dezfășurat alegerile prezidențiale. Am văzut pentru prima dată un număr așa de mare de cetățeni la vot în Diasporă. Deși din 2015 s-au căutat soluții tehnice în această privință, nu a existat voință politică. Din discuțiile pe care le-am avut, cel puțin patru fracțiuni sunt pregătite să-și delege oamenii în comisie”, a propus deputatul Platformei DA Igor Munteanu.

„În Parlament s-a votat deja un proiect de lege mult mai profund. Propunerea să fie examinată de această platformă, să fie inclus eventual pentru lectura a doua”, a spus socialistul Vlad Bătrâncea.

Propunerea Platformei DA a fost susținută însă cu voturile a 47 de deputați, iar proiectul de lege urmează să fie examinat astăzi în plenul Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: