image
Sursa foto: politia.md

Doi tineri din Telenești au fost arestați pentru comiterea atacurilor tâlhărești și furturilor din locuințe

Doi tineri în vârstă de 24 și 25 de ani din Telenești au fost reținuți de poliție, pe 28 decembrie, pentru comiterea atacurilor tâlhărești și furturilor din locuințe. Liderul grupării este fost angajat al Trupelor Speciale, posedând o pregătire fizică bună, fapt care îl ajuta la pătrunderea în locuinţe şi imobilizarea victimelor.

Ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu angajaţii IP Teleneşti şi Procuraturii din Teleneşti, cu suportul angajaţilor BPDS „Fulger”, au interprins acţiuni speciale de investigaţie pentru a destructura gruparea infracţională.

S-a stabilit că gruparea respectivă activa de jumătate de an în zona de centru a ţării, având fiecare în parte roluri bine determinate.

Până la comiterea infracţiunii, aceștia acumulau informaţii despre programul zilnic al victimelor, pătrundeau în locuinţe prin deteriorarea uşilor şi geamurilor, fiind mascaţi cu cagule pe faţă, aplicând victimilor lovituri cu pumnii în regiunea feţei, ulterior imobilizându-le picioarele şi mâinele cu benzi din plastic, ameninţându-i cu un pistol.

Reţinerea bănuiţilor a fost decisă după ce poliţiştii au stabilit că aceştia pregătesc comiterea unui atac tâlhăresc cu folosirea armei de foc în privinţa unui om de afaceri din municipiul Chişinău.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile şi automobilele suspecţilor au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri: 3 pistoale de foc (anterior sustrase), circa 200 cartuşe, încărcătoare, mijloace băneşti, obiecte din aur, benzi din plastic care erau folosite la imobilizarea persoanelor, cagule, mănuşi, răngi metalice folosite la forţarea uşilor şi geamurilor.

Suspecţii au fost reţinuţi şi plasaţi în arest pe un termen de 72 ore.

În acst caz a fost iniţiată o cauză penală.

Conform legislaţiei în vigoare suspecţii riscă o pedeapsă de la 7 la 12 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: