image
Sursa foto: army.md

Un nou contingent format din 41 de militari moldoveni pleacă astăzi în Kosovo

Republica Moldova trimite un nou contingent de pacificatori în Kosovo. Cei 41 de militari profesioniști ai Armatei Naționale vor executa, timp de șase luni, misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Cel de-al nouălea contingent al Armatei Naţionale, care pleacă astăzi în Kosovo, este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari.

Militarii moldoveni vor fi dislocaţi în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech, Kosovo. Mandatul lor în Kosovo va dura şase luni.

Ceremonia de detaşare a contingentului Armatei Naţionale în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo a avut loc ieri la Ministerul Apărării.

La eveniment au fost prezenţi ambasadori, ataşaţi ai apărării, precum şi rude ale militarilor pacificatori.

Şeful Statului Major al Apărării din Italia, general Claudio Graziano, aflat în premieră în ţara noastră, a declarat că Italia salută contribuția Republicii Moldova la stabilizarea păcii în Balcani în cadrul Grupării de Forţe Multinaţionale Vest, KFOR, condusă de armata italiană.

„Activitatea dificilă, dar de succes în cadrul operaţiunii KFOR, va consolida imaginea și poziția pe plan internațional a Republicii Moldova, oferind posibilitatea de a participa împreună în alte noi misiuni”, a spus generalul Graziano.

La rândul său, ministrul Apărării Eugen Sturza a mulţumit partenerilor italieni şi americani pentru instruirea, detaşarea şi asigurarea logistică a militarilor moldoveni în teatrul de operaţii.

Ministrul Apărării şi-a exprimat încrederea că cei 41 de pacificatori îşi vor îndeplini misiunea cu cinste, onoare şi devotament, aşa cum au făcut-o pe teritoriul naţional şi în operaţiuni externe – în misiuni cu mandat ONU, UE, OSCE şi NATO.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: