image
Sursa foto: Profimedia

Turcia acuză Grecia pentru migranții morți de frig la granița dintre cele două țări: Aproape 20 de victime în două zile

Autorităţile turce au descoperit joi încă şapte migranţi morţi din cauza frigului la Edirne, la graniţa cu Grecia, după ce în urmă cu o zi găsiseră alte 12 trupuri neînsufleţite, a anunţat biroul guvernatorului provinciei.

Toate cele 19 victime se numără printre migranţii „respinşi de greci” de-a lungul trecerii de frontieră Ipsala, la circa 120 km sud-vest de centrul oraşului Edirne, a mai afirmat sursa citată de dpa, potrivit Agerpres.

Miercuri, ministrul de interne turc Süleyman Soylu a anunţat că 12 din cei 22 de migranţi „respinşi de unităţile de frontieră greceşti, lăsaţi fără haine şi încălţăminte”, au murit îngheţaţi de frig lângă Ipsala.

Ministrul grec al migraţiei, Notis Mitarakis, a respins acuzaţiile, etichetându-le ca propagandă.

Potrivit biroului guvernatorului din Edirne, echipele de căutare şi salvare au găsit încă şapte cadavre.

Naţionalităţile victimelor nu sunt cunoscute deocamdată.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a protestat joi faţă de „acţiunile contrare dreptului internaţional” ale Greciei, acuzând Atena că „priveşte” cum migranţii mor îngheţaţi, notează Digi24.

Erdogan a criticat şi agenţia de pază a frontierelor UE, Frontex, despre care a spus că se dovedeşte „inutilă”.

Turcia găzduieşte în prezent în jur de 3,7 milioane de refugiaţi sirieni, pe lângă sute de mii de migranţi din alte ţări.

Traficanţii de persoane încearcă frecvent să-i ajute pe migranţi să ajungă ilegal în Grecia trecând râul Evros (Mariţa sau Meriç).

Noutăţile partenerilor

comentarii: