Breaking News

image
Sursa foto: jurnal.md

CEC anunță că pentru cele 2143 de secții de votare au fost achiziționate echipamente de protecție

CEC a elaborat un set de norme pentru uniformizarea aplicării procedurilor electorale ce țin de organizarea, amenajarea și dotarea localurilor secțiilor de votare cu materiale necesare desfășurării votării în condiții de pandemie.

Conducerea Comisiei Electorale Centrale (CEC), a relatat în cadrul unei conferințe de presă, despre asigurarea securității participanților la proces în condițiile pandemiei provocată de virusul COVID-19. Măsurile de reducere la maxim a pericolului de infectare cu virusul COVID-19, dar și filiera de informare realizată împreună cu partenerii de dezvoltare, au fost principalele subiecte de reper.

Astfel, menționăm că CEC a elaborat un set de norme pentru uniformizarea aplicării procedurilor electorale ce țin de organizarea, amenajarea și dotarea localurilor secțiilor de votare cu materiale necesare desfășurării votării în condiții de pandemie în conformitate cu instrucțiunea aprobată de Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

Pe lângă actele normative implementate au fost achiziționate și echipamente de protecție în scopul protejării tuturor participanților la procesul electoral pentru toate cele 2143 de secții de votare deschise și anume:

· peste 585 de mii de măști;

· peste 320 mii de perechi de mănuși;

· circa 27 mii de litri de soluție dezinfectantă pentru mâini;

· peste 14500 litri de soluție dezinfectantă de suprafețe;

· peste 62 mii de viziere; 2300 de termometre;

· circa 13 mii de costume de protecție;

· 3 milioane de măști de protecție pentru toți alegătorii care se vor prezenta la secția de votare.

O atenție maximă a fost atrasă și asupra respectării regulilor deja stabilite de specialiștii în domeniu precum respectarea distanței fizice între persoane de minim 1,5 metri; respectarea regulilor de igienă a mâinilor; prezentarea la secțiile de vot cu pixurile personale; precum și purtarea măștilor în spațiile publice închise.

Comisia Electorală Centrală va depune eforturi conjugate pentru ca noile condiții de desfășurare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020 să nu provoace focare de infectare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: