15:50
01 Jun 2012
01 Jun 2012 | 12:33
ACTA, respinsă din nou în Parlamentul European
ACTA, respinsă din nou în Parlamentul European
sursa: eco.md foto: Reuters
Parlamentul European s-a opus controversatului tratat ACTA, după ce presiunile făcute în ultimul timp pe plan politic au dat, în cele din urmă, roade.

Mai multe comitete europene, printre care cele pentru justiţie şi pentru drepturi civile, au votat împotriva implementării ACTA pe continentul european, scrie Russia Today, citat de eco.md.  Acest acord a provocat proteste masive în mai multe ţări europene, în ultimele luni.

Chiar dacă tratatul nu a fost adoptat, soarta lui nu este încă pecetluită. Următorul vot care va avea loc în Parlamentul European se va desfăşura în data de 21 iunie. Va fi cel de-al patrulea vot al comitetelor de specialitate, dar şi ultimul înainte de dezbaterea ACTA în sesiunea plenară de la începutul lunii iulie.

Scopul declarat al tratatului este de a proteja drepturile de autor în mai multe domenii, inclusiv în privinţă programelor informatice, dar şi în inginerie şi agricultură.

Uniunea Europeana a suspendat ratificarea ACTA, după protestele activiştilor pentru drepturile omului. În cadrul Uniunii Europene au protestat mii de oameni, aceştia acuzând puterea exagerată pe care ar căpăta-o marile corporaţii.
Ştiri similare
Нравится
J urnalTV
U ltimele Ştiri de pe JurnalTV