image
Sursa foto: economist.com

Marea Britanie urmează să piardă 1.000 de miliarde de dolari, în urma Brexitului

Bănci, asigurători și companii financiare intenționează să transfere active în valoare de 1.000 de miliarde de dolari din Marea Britanie către restul Europei, pe măsură ce incertitudinile legate de Brexit capătă amploare, arată un studiu realizat de EY, citat de Bloomberg.

Firma de consultanță afirmă că valoarea poate fi mai mare, pentru că multe firme nu au declarat în mod public valoarea transferului de active.

Potrivit estimării unui alt grup, până la 800 de miliarde de euro de active bilanțiere s-ar putea muta doar în Frankfurt.

EY spune că estimarea sa "conservatoare" se bazează pe declarațiile a 20 de companii care au anunțat transferuri de active din Londra.

Mai mult de 7.000 de locuri de muncă s-ar putea reloca din Londra în curând, apreciază EY, deși companiile încearcă să angajeze la nivel local din cauza costurilor de mutare a personalului.

La Paris, Frankfurt, Dublin și alte orașe din Uniunea Europeană sunt adăugate aproximativ 2.000 de noi posturi de către firmele financiare care până în prezent au deplasat din Londra numai personal esențial, potrivit raportului, citat de Mediafax.

De la finele anului trecut băncile mari au început să crească numărul personalului care se mută la Frankfurt, autoritățile de reglementare solicitând ca cea mai mare parte a personalului și resursele IT să se afle în zona euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: