20 Apr 2010 | 15:40
Academicianul Smochină, distins post-mortem cu Ordinul de Onoare
Academicianul Smochină, distins post-mortem cu Ordinul de Onoare
sursa: jurnal.md
foto: flickr.com
Academicianului Nichita Smochină a fost distins astăzi cu post-mortem cu „Ordinul de Onoare”. Distincţia a fost înmînată de către președintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, nepoatei academicianului - Veronica Galin-Corini.

Mihai Ghimpu a menţionat că distincţia i-a fost conferită academicianul Nichita Smochină pentru contribuţia sa la afirmarea spiritualităţii naţionale şi pentru merite deosebite în implementarea valorilor democratice.

„Pe lângă faptul că a fost un om de ştiinţă, ziarist, etnograf, care a descris cu lux de amănunte viaţa oamenilor din zona de unde s-a născut, Nichita Smochină a fost şi un jurist de excepţie, care pe tot parcursul vieţii sale a luptat pentru drepturile şi libertăţile omului”, a accentuat Ghimpu.

„Cred că, în aceste clipe, acolo, sus, bunelul zâmbeşte”, a mărturisit nepoata academicianului.

Potrivit preşedintelui Uniunii Scriitorilor din Moldova, academicianul Mihai Cimpoi, prin conferirea „Ordinului de Onoare” academicianului Nichita Smochină, „se face un act istoric de repunere a omului de ştiinţă în rândul personalităţilor de valoare a neamului”.
©2009 Jurnal Trust Media SEO monitor