image
Sursa foto: caleaeuropeana.ro

Victoria Maiei Sandu, discutată de ministrul român de Externe și consilierul pentru securitate al preşedintelui SUA

Rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a fost subiect de discuție dintre ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, ambasadorul Robert O'Brien.

Potrivit un comunicat al MAE român, șeful diplomaţiei române şi-a exprimat satisfacţia pentru victoria clară a preşedintelui ales Maia Sandu, arătând că acest rezultat evidenţiază dorinţa cetăţenilor Republicii Moldova pentru un parcurs democratic şi european, bazat pe respectul pentru statul de drept şi instituţii performante, în serviciul tuturor cetăţenilor.

Totodată, Bogdan Aurescu a reiterat susţinerea fermă a României pentru efortul de reformă reală, în spirit european, pe care şi-l propune noul preşedinte al Republicii Moldova şi a evidenţiat importanţa ca parteneri majori, precum UE şi SUA, să manifeste susţinere faţă de noua conducere democratică de la Chişinău.

Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, devenind prima femeie preşedinte din istoria statului. Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon, cu un scor de peste 57,7%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: