image
Sursa foto: Atelier//Facebook

Regretatul regizor Viorel Mardare va fi condus astăzi pe ultimul drum

Viorel Mardare va fi înmormântat astăzi, ora 13:00, la cimitirul Armenesc.

Regizorul Viorel Mardare s-a stins din viață sâmbătă, la ora 7.15, la Institutul Oncologic din Chișinău.

La începutul lunii august 2018, cunoscutul regizor a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer.

Într-un timp record, prietenii și susținătorii lui Viorel Mardare s-au solidarizat într-un mod impresionant și au reușit în mai puțin de două zile să adune suma necesară pentru tratament în străinătate.

După câteva luni de tratament în Austria, la începutul acestui an Viorel a revenit în țară, fiind internat la Institutul Oncologic pentru continuarea tratamentului.

În 2013, Viorel Mardare îndemna oamenii să participe la o acțiune de solidarizare cu cei care înfruntă cancerul. „Crede-mă câteva mii de baloane ar putea readuce speranţa în viaţa unor oameni. Fii solidar cu ei", spunea atunci regizorul.

Viorel Mardare a făcut Facultatea de Jurnalism, apoi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Una dintre cele mai cunoscute creații ale sale este spotul "Go on.fruits of Moldova". În producţie apar mai mulţi agricultori care cântă celebra piesă a trupei britanice "Queen", "The show must go on".

Un alt spot regizat de Viorel Mardare este "Be Our Guest in Moldova". Acesta a adunat peste două milioane de vizualizări pe YouTube. Datorită acestui clip Republica Moldova a fost inclusă în topul destinațiilor turistice pentru anul 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: