image
Sursa foto: AP

Evadări din închisoare, furturi și o tentativă de trecere ilegală a frontierei; Un condamnat și-a mai adunat ani de pușcărie

Un tânăr de 29 de ani a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea a șapte episoade de furt, două episoade de evadare din penitenciar și o tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fiind condamnat la 14 ani de pușcărie.

Potrivit Procuraturii Generale, acesta a fost învinuit că, în perioada 2018-2019, a pătruns în interiorul mai multor case de locuit, atât din mun. Chișinău, cât și din alte localități, de unde a furat diferite bunuri, cauzând proprietarilor un prejudiciu material în valoare totală de peste 200 000 de lei.

Tot el, executându-și pedeapsa în Penitenciarul nr. 13, fiind transferat în Izolatorul de detenție provizorie al IP Ștefan Vodă pentru examinarea altei cauze penale, pe 31 mai 2019, a evadat din izolatorul respectiv. Imediat după evadare, a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, însă a fost reținut, în aceeași zi, într-o fâșie forestieră din extravilanul raionului Ștefan Vodă.

Totodată, bărbatul, pe 24 mai 2021, a evadat și din Penitenciarul nr. 4 Cricova, unde își executa pedeapsa stabilită - 12 ani.

Inculpatul și-a recunoscut vina.

Prin urmare, pentru concurs de infracţiuni, prin cumul parţial al pedepsei aplicate prin sentinţa din 3 martie 2023 şi pedepsei cu închisoare pe un termen de 12 ani aplicate prin încheierea din 2 martie 2021, oamenii legii i-au stabilit condamnatului o pedeapsă definitivă cu închisoare pe un termen de 14 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: