image
Sursa foto: cristiano ronaldo

Cristiano Ronaldo e atletul perfect: Cifrele care arată de ce portughezul e de neoprit în 2018

Cristiano Ronaldo e omul momentului în fotbalul mondial după foarfeca din meciul cu Juventus. Deși are 33 de ani, starul Realului se află la cel mai înalt nivel, iar organismul său este aproape de perfecțiune.

Conform spaniolilor de la AS, Ronaldo are un indice de grăsime corporală de doar 7%. Asta în condițiile în care chiar și în rândul sportivilor acesta este undeva în jur de 10-11%. De asemenea, indicele de masă musculară al portughezului este puțin peste 50%, mult peste valorile ridicate întâlnite la sportivii de performanță (aproximativ 46%).

Așa cum s-a observat pe Juventus Stadium, detenta starului de la Real Madrid este și ea una impresionată. În momentul în care Ronaldo a lovit mingea la golul din foarfecă, balonul se afla la peste 2,3 metri înălțime. Spaniolii scriu că detenta lui Ronaldo depășește un metru și rivalizează cu cea a jucătorilor din NBA.

O contribuție importantă au avut și vorbele lui Zidane, care l-a convins pe Ronaldo că are totuși o vârstă și trebuie să fie atent cum își gestionează minutele. "Dacă mă asculți și ai încredere în mine, poți să-ți prelungești cariera cu câțiva ani buni și să rămâni la un nivel foarte ridicat. Trebuie doar să fii de acord să te odihnești din când în când și să mai sari peste anumite meciuri" i-ar fi transmis antrenorul Realului.

Ronaldo a acceptat acest scenariu, astfel că staff-ul Realului i-a organizat un program de management al efortului, iar roadele s-au văzut în ultimii ani. Real Madrid a câștigat ultimele două Ligi ale Campionilor și Cristiano a fost mereu la înălțime în finalurile de sezon, atunci când s-au disputat meciurile importante ale trupei de pe Santiago Bernabeu.

La fel s-a întâmplat și în actuala stagiune, unde după un start ezitant, Ronaldo s-a dezlănțuit și în 2018 parte de neoprit. S-a apropiat la doar 4 goluri de Messi în clasamentul golgheterilor din La Liga, iar în Champions League are 14 goluri și e cel mai bun marcator.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: