image
Sursa foto: marca.com

Noul Santiago Bernabeu: Investiție de 400 de milioane de euro pentru stadionul lui Real Madrid

Santiago Bernabeu este considerat unul dintre cele mai importante temple fotbalistice din lume. Pentru a se ridica la nivelul performanțelor echipelor "casei", Real Madrid și naționala Spaniei, stadionul va beneficia de noi investiții.

Marca notează că arena lui Real Madrid, campioana Europei din ultimele 3 sezoane are puse la punct aproape toate detaliile cu privire la investițiile ce vor fi demarate în curând. În mare parte, noutățile se vor concentra pe design-ul stadionului. Astfel, în proiectul conturat de Los Blancos nu este prevăzută extinderea numărului de locuri, ci montarea unui acoperiș rabatabil, ultramodern, respectiv a unei noi fațade de culoare argintie. În plus, în apropierea areneu va fi construit și un spațiu de relaxare pentru fani, unde aceștia vor putea socializa înainte de meciuri, plus câteva spații comerciale.

Investiția celor de la Real Madrid se ridică în jurul sumei de 400 de milioane de euro, aproximativ 355 de milioane de lire. Având în vedere faptul că rivala Atletico Madrid și-a inaugurat noul stadion, "Wanda Metropolitano" anul trecut, pentru galactici este imperativ un astfel de proiect de infrastructură.

Santiago Bernabeu a fost inaugurat în 1947 și a trecut prin trei etape de extindere, în 1953, 1992 și 1994, iar în 2001 a beneficiat de ultima renovare. Arena are o capacitate de peste 80.000 de locuri și a găzduit de-alungul timpului finale de turnee importante precum: Cupa Campionilor Europeni (1957, 1964, 1969, 1980), Campionatul Mondial (1982), UEFA Champions League (2010).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: