image
Sursa foto: psrm.md

Gațcan și-a retras cererea de renunțare la mandatul de deputat; Ciobanu: Aveți toți dinții în gură? Sunt reduceri la mall?

Ștefan Gațcan și-a retras cererea de renunțare la mandat. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei Juridice, Vasile Bolea.

Revenirea lui Gațcan a provocat un schimb de replici dure între deputați. Opoziția i-a cerut lui Gațcan să explice cetățenilor ce s-a întâmplat după ce a dispărut.

„Domnule Gațcan, cetățenii vă roagă să le spuneți ce vi s-a întâmplat. Pe unde ați umblat pentru a vă recupera? Aveți toți dinții din gură, sunt reduceri la mall?, l-a întrebat Maria Ciobanu pe Gațcan care s-a aflat la Iași, după scandalul cu anunțul său privind părăsirea fracțiunii PSRM și trecerea la Pro Moldova.

„Nebănuite sunt căile parlamentarismului din RM. Care e statutul cereririi de renunțare la mandat? Vedem că se simte bine, vedem că reabilitarea prescrisă de medicul Dodon a fost ok. Vedem că procesul de reanimare și serviciile prestate de paza de stat și-au făcut efectul”, a comentat Mihai Popșoi.

Deputații i-au reproșat lui Gațcan că nu se află în autoizolare la domiciliu, întrucât ieri a traversat frontiera.

„Sunteți medic, trebuie să fiți în autoizoloare. Ieri ați venit în Republica Moldova, ați traversat frontiera. Ce fel de exemplu dați cetățenilor”, a spus Vasile Năstase.

„Este un caz fără precedent. Așa ceva nu a fost niciodată. Dacă a existat coruperea deputaților, unde e Stoianoglo ca să înceapă procedura și să-i închidă pe cei care corup deputații”, a menționat Lilian Carp.

Gațcan nu a luat cuvântul în plenul Parlamentului, dar a publicat un nou mesaj pe Facebook. „Chiar dacă luasem decizia de a părăsi politica, nu puteam să stau indiferent când am văzut ce haos, debandadă și populism s-a creat în Parlament. De aceea am luat decizia că prezența mea în Parlament este necesară cel puțin atâta vreme cât ea ajută ca țara să nu intre în instabilitate și blocaj. Rămân însă la ideea de a mă retrage din politică, atunci când retragerea mea nu va avea consecințe grave asupra oamenilor și a țării”, a spus Gațcan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: