image
Sursa foto: coventrytelegraph.net

Un incendiu amenință Sydney, cel mai mare oraş din Australia

Peste 500 de pompieri încercau să controleze duminică un incendiu declanşat din cauze necunoscute, care ameninţă două cartiere din sudul oraşului Sydney, cea mai populată urbe australiană.

Un număr nedeterminat de locuitori din suburbiile Menai şi Barden Ridge au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele după ce autorităţile din New South Wales au cerut populaţiei să-şi caute adăposturi.

Potrivit postului ABC, pompierii susţinuţi de 100 camioane şi 15 aeronave luptă împotriva flăcărilor, care au determinat declanşarea alertei şi în alte zone ale acestui oraş, cu o populaţie de 4,8 milioane de locuitori .

Poliţia investighează cauzele declanşării incendiului, care sâmbătă părea controlat, dar care duminică a căpătat din nou forţă. Flăcările au ars peste 1.000 hectare de teren şi încă nu există informaţi privind amploarea pagubelor suferite de clădiri.

Experţii au avertizat autorităţile cu privire la agravarea episoadelor de căldură extremă şi a riscului incendiilor de pădure ca urmare a creşterii emisiilor de dioxid de carbon.

Sezonul incendiilor în Australia variază în funcţie de zonă şi de condiţiile meteo. În cazul regiunii New South Wales, perioada de risc se situează între primăvară şi vara australiană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: