image
Sursa foto: viata-libera.ro

Tragedie la Leova: O femeie a fost găsită moartă în beciul casei unde se fermenta vinul

O femeie de 77 de ani a fost găsită moartă în beciul casei unde se fermenta vinul. S-a întâmplat ieri în satul Băiuș, raionul Leova.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, femeia și-a pierdut viața după ce a intrat în beciul casei și nu a mai reușit să iasă, intoxicându-se cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, cu echipament special care au întrat în beciul casei și au extras corpul neînsuflețit al acesteia.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, roagă cetățenii să fie foarte prudenți în perioada fermentării vinului.

Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul, fără a asigura o ventilație corespunzătoare.

Totodată, persoanele sunt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere, în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului. Cea mai simplă modalitate de a verifica prezența acestuia într-o încăpere este prin aprinderea unei lumânări. În caz că aceasta se stinge, înseamna lipsa suficientă de oxigen.

Salvatorii îndeamnă oamenii să anunţe apropiații că intenționează să intre într-o astfel de încăpere.

Potrivit datelor IGSU al MAI, în anul 2017 în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare au decedat 5 persoane.

Noutăţile partenerilor

comentarii: