image
Sursa foto: platformada.md

Primarul din Oradea: Sper ca peste o săptămână să planificăm, împreună cu Andrei Năstase, proiecte europene pentru Chișinău

O primărie europeană la Chișinău va genera parteneriate puternice cu orașe din România care au reușit. Într-o săptămână ar putea fi inițiate proiecte europene pentru capitala Republicii Moldova, dar totul depinde de votul din 3 iunie.

Sunt declarațiile primarului din Oradea, Ilie Bolojan, care a discutat în acest sens cu Andrei Năstase, candidatul forțelor proeuropene și antioligarhice pentru Primăria Chișinău.

„Am discutat cu Andrei Năstase și mă bucur că are aceeași abordare. Și sper ca peste o săptămână să putem deja planifica proiecte europene pentru Chișinău. Apropo, o primărie europeană la Chișinău va genera parteneriate puternice cu orașe din România care au reușit. Astfel, am discutat deja cu colegii primari de succes din marile orașe ale României - Cluj, Timișoara, Alba Iulia - să construim o rețea de suport pentru a direcționa fonduri europene de dezvoltare pentru Chișinău. Dar totul depinde și de votul de duminica viitoare”, a declara primarul orașului Oradea, Ilie Bolojan în cadrul emisiunii „România te iubesc”, potrivit Unimedia.

Ilie Bolojan a adăugat că îl cunoaște de ceva timp pe Andrei Năstase și i-a făcut impresia unui om extrem de serios și de dedicat.

„Ne-am întâlnit și am discutat îndelung despre experiența noastră de aici, de la Oradea, despre cum am reușit să transformâm orașul într-o metropolă de succes. A venit fără televiziuni după el, fără presă, fără spectacol, cu discreția caracteristică unui om de valoare”, a mai spus primarul din Oradea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: