image
Sursa foto: Facebook/Andrei Năstase

Europarlamentar: Cetățenii RM știu exact cine sunt pro-europeni; Nu degeaba au votat pentru Maia Sandu și Andrei Năstase

Cetățenii Republicii Moldova știu exact ce înseamnă agenda europeană și cine sunt politicienii proeuropeni. Au demonstrat-o scorul acumulat de Maia Sandu la prezidențiale, precum și victoria lui Andrei Năstase la alegerile din Chișinău.

Sunt declarațiile europarlamentarului Siegfried Mureșan, cu referire la inițiativa PD privind includerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție.

„Toți votanții pro-europeni sunt foarte clar de partea oamenilor politici care sunt cu adevărat pro-europeni, și anume sunt pro-europeni în acțiuni, nu doar pro-europeni în declarații. Nu degeaba au votat 47% Maia Sandu la alegerile prezidențiale și nu degeaba l-au votat câștigător pe Andrei Năstase la alegerile pentru Primăria municipiului Chișinău”, a declarat Siegfried Mureșan la Europa Liberă.

În opinia europarlamentarului, în ultima perioadă, „multe acțiuni ale actualei majorități parlamentare de conjunctură din Republica Moldova și ale actualului guvern au fost în ciuda angajamentelor europene, în ciuda înțelegerilor cu Uniunea Europeană și chiar în ciuda valorilor și regulilor de bună conduită în Europa”.

„De aceea în luna iulie am avut o rezoluție clară și dură a Parlamentului European în ceea ce privește autoritățile de la Chișinău și de aceea, la acest moment, încrederea instituțiilor Uniunii Europene în autoritățile de la Chișinău este mai mică decât oricând în ultimii zece ani. Și este regretabil, fiindcă eu vreau să avem un guvern cu care să cooperăm, cu care să progresăm implementarea agendei de asociere și care să aducă beneficii cetățenilor”, a mai spus Mureșan.

Europarlamentarul s-a referit și la anunțul lui Candu privind organizarea unui referendum în acest sens în aceeași zi cu alegerile parlamentare.

„Mereu când oamenii politici au vrut să folosească referendumul în propriul interes au eșuat. Și sunt mai multe exemple. Iată în Marea Britanie, unde prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron atunci, a promis că organizează un referendum pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sigur fiind că referendumul va eșua, doar pentru a-și întări propria poziție politică. Oamenii au votat împotriva premierului, consecința negativă majoră este că Marea Britanie iese din Uniunea Europeană, iar premierul a zburat în prima zi după referendum”, a continuat Siegfried Mureșan.

„Am văzut și acum în România, unde s-a pus în discuție la referendum în urmă cu două săptămâni o temă care pentru o parte din oameni era importantă, pentru altă parte din oameni nu era importantă, și anume a introducerii în Constituție a specificării foarte clare că familia este întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie. Oamenii au simțit foarte clar că acest referendum a fost folosit de către Liviu Dragnea, care este președintele Partidului Social Democrat, partid din aceeași familie politică cu Partidului Democrat; Liviu Dragnea, care este un infractor, condamnat de mai multe ori, adică recidivist”, a mai spus deputatul UE.

Noutăţile partenerilor

comentarii: